Konu
:
Kremalı Mercimek Soslu Kabak Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Mercimek Soslu Kabak Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Mercimek Soslu Kabak Tarifi Yapılışı
mercimekli kabak - kremalı kabak nasıl pişirilir - soslu kabak tarifi - mercimekli kabak
Malzemeler:
600 gr
derili somon flatosu
300 gr
kabak
1 çay kaşığı doğranmış maydanoz
2,5 çorba kaşığı tereyağı
100 gr yeşil mercimek
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet soğan
1 adet havuç
150 gr
krema
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı sirke
Zeytinyağı
Defne yaprağı
kekik
Yapılışı:
Mercimeği, havucu, soğanı, kekiği ve defne yaprağını biraz tuz ilave ederek tavuk suyunda pişiriniz
Kabakları yatay şeklinde ince ince doğrayınız
Dörde bölünmüş somon filatolarını derileri alta gelecek şekilde zeytinyağında kısa süre kızartınız ve ters çevirerek bir kenara bırakınız
Mercimekleri süzüp, bir tavada krema balsamik sirke ve soya sosu ile birlikte 5 dakika kadar pişiriniz
Kabakları tereyağında sarımsak ve maydanozla birlikte kızartınız, bir tabağa önce kabağı daha sonra da somonu ısıtıp üzerine yerleştiriniz ve etrafına da sosu ilave ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul