Konu
:
Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (kesme)
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuru nanr
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 bardak su ya da et suyu
Yapımı:
Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılır, ertesi günü haşlanır
Tencerede yağ ve un kavrulur
Unun rengi dönünce kuru nane ve salça katılır
Salçanın kokusu gidene kadar kavrulur
Üzerine et suyu ve tuz katılır
Kaynama noktasına gelince erişte katılır
Erişte şişince haşlanmış mercimek eklenir
Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır, Ateşten alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul