Konu
:
Salça Nasıl Yapılır - Salça Tarifleri Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Salça Nasıl Yapılır - Salça Tarifleri Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salça Nasıl Yapılır - Salça Tarifleri Yapılışı
Salça Nasıl Yapılır - Salça Tarifleri -Salça Yapılışı
Domates Salçası
Domates Salçası Malzemeleri:
5 kg olgun domates
Tuz
Tarifi:
Domatesleri iyice yıkayıp, büyük bir tencerede kapağı kapalı olarak bir gece bekletin Ertesi gün ince delikli bir kevgirden ezerek geçirin ve kabuklarıyla çekirdeklerini ayırın Domates suyunu bir tencereye koyup iki taşım kaynatın ve ocaktan alın Ilınınca çok sıkı dokulu bez bir torbaya doldurup 2 saat suyunun süzülmesi için asılı tutun Torbadaki suyu süzülmüş domatesleri yayvan bir tepsiye döküp yeterince tuz ilavesiyle iyice karıştırın Tepsiyi güneşe koyun Üzerini toz girmemesi için ince bir tülbent ile örtün Salçayı, yoğurt kıvamında oluncaya kadar güneşte bırakın Sonra kavanozlara doldurun,kapaklarını kapatın Arzu ederseniz üzerinin küflenmemesi için, salçanın üzerine yarım cm geçecek kadar zeytinyağı dökebilirsiniz
Domates Salça Tarifi:
Domatesleri yıkayıp iri iri doğrayın
Geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyuyla pişirin
İyice yumuşadıktan sonra süzgeçten geçirin
Elde ettiğiniz domates püresini yayvan bir kaba alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin
Tuz ekleyip tekrar karıştırın ve ateşten alın
Salçayı cam kavanozlara üstten 2 parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın
Kapaklarını sıkıca kapatıp kaynar suda pastörize edin
(1 kiloluk kavanozları 20 dakika, yarım kiloluk kavanozları 15 dakika kaynatın
)Hazırlanan salça açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmezse bozulur
Bu nedenle salçayı küçük kavanozlara doldurmanızda yarar var
Karışık Domates Biber Salçası Tarifi
Malzemeleri:
10 kg biber
10 kg domates
Nasıl Yapılır:
biberler ve domatesler ilk olarak güzelce yıkanır ve çekirdekleri çıkartılıp doğranır
Büyükçe bir tencereye konarak ara ara karıştırılarak biberler yumuşayıncaya kadar güzel bir şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır
Bundan sonra ki aşama evinizde mevcut olan robot,süzgü veya salça sıkma makinesinin yardımıyla süzülür
Bu aşamayı ikinci kez tekrarlamanız salçanızın daha iyi olması açısından faydalıdır
Çekirdek kalmamasına özen gösteriniz
Daha sonra çıkan sıvı halde ki salçanızı kısık ateşte karıştırarak kaynatınız
Altının tutmaması için mümkünse başından ayrılmayın
Kaynamış olan salçanızı arzunuza göre tuz ayarını yapın
Çıkan salçayı tepsilere dökerek kalın olmamasına dikkat edin ya fırında ya da güneşte bekletin
Üzeri kaymak tutmaması için sık sık karıştırın
Koyulaşan salçanız kıvama geldiğinde soğutularak saklama kaplarına veya kavanozlara doldurarak gönül rahatlı içinde ev yapımı salçanızı afiyetle tüketin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul