Konu
:
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi Yapılışı
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi - Endülüs Usulü Kuşkonmaz Hazırlanışı - Endülüs Usulü Kuşkonmaz Malzemeleri
Malzemeler:
- ½ kg taze veya konserve kuşkonmaz
- 1 dilim bayat ekmek
- ½ demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 kırmızı dolmalık biber
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Hazırlanışı:
Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin
Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin
Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın
Soğuk suyun içinde bekletin
Tencerede zeytinyağını ısıtın
İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın
Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun
Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip biraz kaynatın
Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın
Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin
Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin
5 dakika pişirip ateşten alın
Soğuyunca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul