Konu
:
Kars Yöresel Yemekleri - Haşıl Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kars Yöresel Yemekleri - Haşıl Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kars Yöresel Yemekleri - Haşıl Tarifi Yapılışı
Kars Yöresel Yemekleri - Haşıl Tarifi-Kars Usulü Haşıl Yapılışı- Haşıl Tarifi
Malzemeleri : bulgur, su, yağ, sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: kış yemeği için yapılan hazırlıklarda yöremizde haşıl için buğdaydan hazırlanan bulgur suda pişirilerek süzgeçten geçirilerek bir tepsiye dökülür
Eritilen tereyağı, sarımsaklı yoğurt üzerine dökülerek hazır hale getirilir
(Haşıl damak tadına göre, sarımsaklı yoğurt dökülerek yenileceği gibi, süt veya pekmez dökülerek de yenilebilir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul