Yalnız Mesajı Göster

Kars Yöresel Yemekleri - Haşıl Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kars Yöresel Yemekleri - Haşıl Tarifi Yapılışı



Kars Yöresel Yemekleri - Haşıl Tarifi-Kars Usulü Haşıl Yapılışı- Haşıl Tarifi




Malzemeleri : bulgur, su, yağ, sarımsaklı yoğurt

Yapılışı: kış yemeği için yapılan hazırlıklarda yöremizde haşıl için buğdaydan hazırlanan bulgur suda pişirilerek süzgeçten geçirilerek bir tepsiye dökülür Eritilen tereyağı, sarımsaklı yoğurt üzerine dökülerek hazır hale getirilir (Haşıl damak tadına göre, sarımsaklı yoğurt dökülerek yenileceği gibi, süt veya pekmez dökülerek de yenilebilir)

Alıntı Yaparak Cevapla