Konu
:
Etli Yaprak Dolması Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Yaprak Dolması Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Yaprak Dolması Tarifi Yapılışı
Etli Yaprak Dolması Tarifi - Etli Yaprak Dolması Yapılışı - Etli Yaprak Dolması Malzemeleri
Etli yaprak dolması malzemeleri
* 600 gram yağlı kıyma
* 4 çorba kaşığı margarin
* 2 adet orta boy soğan
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1 demet dereotu
* 3 bardak su
* 350 gram asma yaprağı
* 250 gram yoğurt
* Tuz ve karabiber
Etli yaprak dolması tarifi
Bir kap içinde kaynamakta olan suya asma yapraklarını atarak yaprakların renkleri dönünceye kadar 5 dakika kadar haşlayın
Sudan çıkararak damarlarını çıkarın
Yaprakları ikiye bölün ve bir tarafa bırakın
Sonra bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş soğanları koyarak pembeleştirin
Bu soğanlara 1 bardak su ile yıkanmış pirinçleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın
Pirinçler suyunu çekip de pilavımsı hal alana kadar 10 dakika pişirin
Pirinçler sularını çekince tencereyi ateşten alın
Bunlara kıymayı, ince doğranmış dereotunu, karabiber ile yarım çorba kaşığı da tuz ilave ederek hepsini 5 dakika yoğurun
Sonra yoğrulmuş bu kıymadan iri fındık büyüklüğünde parçalar kopararak bunları haşlanmış yaprakların boş tarafını koyun
Sonra yaprağın uzunluğuna doğru sigara gibi sararak yuvarlayın
Küçük bir tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin
Sonra bu dolmalara 2 çorba kaşığı margarin ile 2 bardak su ilave ederek, üzerine bir tabak kapatın
Tabağın üstüne de ağırlık olarak bir havan yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın
Orta ateşte 30 dakika pişirin
Tabağa alarak yanında ezilmiş yoğurt olduğu halde servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul