Konu
:
Bademli Pilav Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Pilav Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Pilav Tarifi Yapılışı
Bademli Pilav Tarifi - Bademli Pilav Nasıl Yapılır - Bademli Pilav Malzemeleri
MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
200 gr
tuzsuz badem içi
4 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı toz şeker
6 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Pirinci bir kaba koyun, üzerini örtecek kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ve yarım saat kadar bekletin
Pilavı tenceresine tereyağını koyup bademleri hafif rengi dönene kadar kavurun
Sonra delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın
Aynı yağın üzerine pirinci koyun
Orta hararetli ateşte pirinci tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun
Kavrulmuş bademleri ilave edip karıştırın, tuzu, şekeri ve kaynamış tavuk suyunu ekleyip, biraz daha karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın, kaynayınca ateşi kısıp, suyunu çekene kadar 15 dakika civarı pişirin
Tencereyi ateşten alarak kapağını açmadan 10 dakika kadar dinlendirin
Pilavı bir kevgir veya tahta kaşık yardımı ile dikkatlice karıştırın
Kapağını kapatıp, 5 dakika bekletin
Domates ve maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul