Konu
:
Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı
Mardin Usulü Kaburga Dolması Tarifi-Mardin Usulü Kaburga Dolması Yapılışı-Mardin Usulü Kaburga Dolması Malzemeleri
Mardin Usulü Kaburga Dolması
MALZEMELER
iç pilav malzemeleri :
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş badem
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı karareyhan
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
kaburga malzemeleri:
1,5 kg kaburga eti
½ yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
iç pilavın hazırlanışı:
Pirinç ile bademi tereyağında kavurun
Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın
Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın
Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine
pulbiber, karabiber, maydanoz,
karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç
karışımını ekleyin, iyice karıştırın
kaburganın hazırlanışı:
Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin
Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika
haşlayıp sudan çıkarın
Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika
kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul