Yalnız Mesajı Göster

Afyon Mutfağı - Afyon Yemekleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Mutfağı - Afyon Yemekleri



Afyonun yemekleri, Afyonun yemek kültürü, Afyon yemek çeşitleri

Et yemekleri, hamur işleri ve sebze yemekleri Afyon mutfağının temelini oluşturur Afyon mutfağında, et yemekleri uzun sürede, kendi yağında pişirilir Bulgur ve nohut en çok kullanılan yiyecekler olup, yemeklerde yağ olarak “don yağı” kullanılır Hamur işleri, Afyon mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır ve haşhaş ile zenginleştirilir Sebzeler arasında patlıcan gene önemli bir yere sahiptir ve 20’den fazla çeşitte yemeği yapılır

Afyon’un meşhur kaymağı, tatlılarda veya sade olarak tüketilebilir
Sucuk, lokum, Kaymaklı Lokma ve Kaymaklı Şeker de Afyon mutfağında ve ekonomisinde önemli yer tutarlar

Alıntı Yaparak Cevapla