08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Afyon Mutfağı - Afyon Yemekleri
Afyonun yemekleri, Afyonun yemek kültürü, Afyon yemek çeşitleri
Et yemekleri, hamur işleri ve sebze yemekleri Afyon mutfağının temelini oluşturur Afyon mutfağında, et yemekleri uzun sürede, kendi yağında pişirilir Bulgur ve nohut en çok kullanılan yiyecekler olup, yemeklerde yağ olarak “don yağı” kullanılır Hamur işleri, Afyon mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır ve haşhaş ile zenginleştirilir Sebzeler arasında patlıcan gene önemli bir yere sahiptir ve 20’den fazla çeşitte yemeği yapılır
Afyon’un meşhur kaymağı, tatlılarda veya sade olarak tüketilebilir
Sucuk, lokum, Kaymaklı Lokma ve Kaymaklı Şeker de Afyon mutfağında ve ekonomisinde önemli yer tutarlar
|
|
|