Konu
:
Kıymalı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı Uşak Usulü
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı Uşak Usulü
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı Uşak Usulü
Kıymalı Enginar Dolması Tarifi - Uşak Usulü Enginar Dolması Nasıl Yapılır - Kıymalı Enginar Dolması Malzemeleri
Kıymalı Enginar Dolması Uşak Usulü
Malzemeler
7-8 adet temizlenmiş taze enginar
İçi İçin
250 gr orta yağlı kıyma
6-7 adet taze yeşil soğan
1 su bardağı pirinç
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
2 çay kaşığı tuz
karabiber
Hazırlanışı
Temizlenmiş taze enginarları kararmamaları için bol limonlu suda bekletin
Dolma içini hazırlamak için; kıyma ve zeytinyağını geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun
Yıkanmış pirinci katıp 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin
İncecik kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi katıp karıştırarak birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın
Tuz ve karabiberi serpiçtirip karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin
Enginarları limonlu sudan çıkarıp yıkayın
Çukur olan çanak kısımlarına tepeleme kıyman harç doldurup iyice bastırın
Enginar dolmalarını geniş bir tepsi ya da tencereye dizin
Sıcak suyu enginarların yarısından biraz daha yukarı çıkacak şekilde yavaşça aktarın
Yani, enginarların üçte ikisi suyla temas edecek ama kıymalı harca su değmeyecek
Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte, enginarlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
İç harcı önceden piştiği için yemeğin buharı yeterli olacaktır
Sıcak sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul