Konu
:
Resimli Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Resimli Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Resimli Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
Resimli barbunya tarifi
Barbunya nasıl yapılır tarifi
MALZEME:
1 kg taze barbunya (veya bir gece önceden ıslatılmış
2 su bardağı kuru barbunya
2 soğan
1 küçük havuç
1 küçük kereviz
1 su bardağı zeytinyağı
6 diş sarımsak
8-1 ü sap maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
barbunya_pilaki
Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatın
Ateşten alıp suyunu süzün
(Kuru barbunya kullanıyorsanız kara suyu çıkana kadar haşlayın, süzün
) Barbunya haşlanırken soğan, havuç ve kerevizi soyun
Soğanla kerevizi ince ince kıyın
Havucu yarım santim eninde dilimleyin
Kalın tabanlı bir tencerede doğradığınız sebzeleri zeytinyağıyla ateşe koyun
Soğan sararana kadar arada bir karıştırarak kavurun
Sarımsakları irice doğrayın, 1-2 dakika da sarımsağı kavurun
Bunun üzerine 2 su bardağı su (kuru barbunya fasulyesi kullanıyorsanız 3 su bardağı su), şeker ve haşlanmış barbunyayı koyun
Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın
Sonra fasulye iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
Biraz suluca kalmış olacak
Sıcakken servis kabına boca edin
Üzerine maydanozları doğrayın
Ilık veya
soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul