Yalnız Mesajı Göster

Etli Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı



Etli Baklalı Enginar Tarifi - Etli Baklalı Enginar Nasıl Yapılır - Etli Baklalı Enginar Malzemeleri




Etli Baklalı Enginar

Malzemeler

1/2 kg taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr parça kuzu eti
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 adet orta boy soğan
6-7 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Şeker

Hazırlanışı

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin
Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın
Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla