Antep Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri Resimli
Altı Ezmeli Tike Kebabı
MALZEME;
500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk,
Terbiye için: 3 -4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos için: 4 -5adet domates, 3-4 adet
sivri yeşil biber
TARİFİ ;
Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulurEt kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakla ezilir bir tabağa konurTerbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir
Terbi yelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır
|