Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Yörelerimize Has Yemekler

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Yörelerimize Has Yemekler



Tantuni- Mersin




KAÇ KİŞİLİK: 8


Malzemeler:

500 gr dana eti

Sıvıyağ

Kırmızı tozbiber

6 lavaş ekmeği

Tuz
Garnitür malzemesi:
4 domates

2 soğan

1 demet maydanoz

Sumak

Tuz

Hazırlanışı:
* Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın

Eti sacın bir köşesine alın* Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın

Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın* Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın Domatesi soyup küp küp doğrayın Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın

Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın* Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin

Açık ekmek, lavaş gibi, ancak biraz daha ince hazırlanıyorTantuni'nin dürüm olarak sarıldığı lavaş ekmeğe Mersin'de 'açık ekmek' diyorlar Tantuni?yi hazırlarken
et ölçüsü olarak, 1 kişiye 60 gr et düşecek şekilde hesaplayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla