Konu
:
Yöresel Yemek Tarifleri - Yörelerimize Has Yemekler
Yalnız Mesajı Göster
Yöresel Yemek Tarifleri - Yörelerimize Has Yemekler
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yöresel Yemek Tarifleri - Yörelerimize Has Yemekler
Tantuni- Mersin
KAÇ KİŞİLİK
: 8
Malzemeler:
500 gr dana eti
Sıvıyağ
Kırmızı tozbiber
6 lavaş ekmeği
Tuz
Garnitür malzemesi:
4 domates
2 soğan
1 demet maydanoz
Sumak
Tuz
Hazırlanışı:
* Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın
Eti sacın bir köşesine alın* Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın
Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın* Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın Domatesi soyup küp küp doğrayın Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın
Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın* Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin
Açık ekmek, lavaş gibi, ancak biraz daha ince hazırlanıyorTantuni'nin dürüm olarak sarıldığı lavaş ekmeğe Mersin'de 'açık ekmek' diyorlar Tantuni?yi hazırlarken
et ölçüsü olarak, 1 kişiye 60 gr et düşecek şekilde hesaplayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul