Yalnız Mesajı Göster

Yöresel Yemek Tarifleri - Yörelerimize Has Yemekler

Eski 08-13-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Yörelerimize Has Yemekler



Fıççın



Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlarFıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği Fıd "et", çın ise Türkçe'deki "le/li" eki anlamına geliyor Yani fıtçın; etli demek

Malzemeler:
Hamuru için:
2 bardak süt
3 ½ bardak tereyağı
4 ½ paket yaşmaya
5 Tuz
6 Aldığı kadar un
Harcı için:
½ kg sotelik
doğranmış kuzu eti
2 kuru soğan
3 5 sivribiber
4 3 domates
5 2 diş sarımsak
6 1 kaşık biber salçası
7 Tuz, Pulbiber
Üzerine sürmek için:
1 yumurta

Hazırlanışı:
Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun
Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin
Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın
Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin
Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin
Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirinKalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın
Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla