Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Köfte Tarifi - Çiğ Köfte Nasıl Yapılır

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Köfte Tarifi - Çiğ Köfte Nasıl Yapılır



ÇİĞ KÖFTE


Malzemeler ;


1 su bardağı İnce Bulgur


250 gr sinirsiz, iyice dövülmüş dana eti ya da yağsız kıyma


1 adet Kuru Soğan


1 tatlı kaşığı Zeytinyağ


1 demet Maydanoz


10 dal kadar Taze Nane


1 bağ Taze Soğan


1 bağ Taze Sarımsak


1 adet Domates


2 yemek kaşığı Biber Salçası


Tuz, Kara Biber, Kimyon, Kırmızı Acı Biber


Hazırlanışı;

Bulguru önceden ıslatın Suyunu süzdükten sonra rendelenmiş kuru soğan ve küçük küçük doğranmış domates karıştırın Yoğrulur (yoğrulma sırasında elinizi suyla ıslatın)


İçine tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, biber salçasını ilave edin İyice karıştırdıktan sonra, eti ilave edin Bulgur ve et ölünceye (yumuşayıncaya) kadar iyice yoğurun Bu yoğurma etin durumuna göre uzunca bir süre devam etmesi gerekir


Bu karışıma zeytinyağ, ince ince doğranmış, maydanoz, taze soğan, sarımsak, nane ilave edin Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın Marul yaprakları üzerine yerleştirin

Çiğ Köftenin yanında, çoban salatası, tere, turp, marul salatası servis edilebilir


Kıyma kullanacaksanız, 2-3 kez çektirin Et kullanacaksanız tahta tokmakla dövülürse daha leziz olur


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla