08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiğ Köfte Tarifi - Çiğ Köfte Nasıl Yapılır
ÇİĞ KÖFTE
Malzemeler ;
1 su bardağı İnce Bulgur
250 gr sinirsiz, iyice dövülmüş dana eti ya da yağsız kıyma
1 adet Kuru Soğan
1 tatlı kaşığı Zeytinyağ
1 demet Maydanoz
10 dal kadar Taze Nane
1 bağ Taze Soğan
1 bağ Taze Sarımsak
1 adet Domates
2 yemek kaşığı Biber Salçası
Tuz, Kara Biber, Kimyon, Kırmızı Acı Biber
Hazırlanışı;
Bulguru önceden ıslatın Suyunu süzdükten sonra rendelenmiş kuru soğan ve küçük küçük doğranmış domates karıştırın Yoğrulur (yoğrulma sırasında elinizi suyla ıslatın)
İçine tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, biber salçasını ilave edin İyice karıştırdıktan sonra, eti ilave edin Bulgur ve et ölünceye (yumuşayıncaya) kadar iyice yoğurun Bu yoğurma etin durumuna göre uzunca bir süre devam etmesi gerekir
Bu karışıma zeytinyağ, ince ince doğranmış, maydanoz, taze soğan, sarımsak, nane ilave edin Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın Marul yaprakları üzerine yerleştirin
Çiğ Köftenin yanında, çoban salatası, tere, turp, marul salatası servis edilebilir
Kıyma kullanacaksanız, 2-3 kez çektirin Et kullanacaksanız tahta tokmakla dövülürse daha leziz olur
Afiyet olsun   
|
|
|