Yalnız Mesajı Göster

Midye Salatasi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Salatasi



Malzemeler
1 KG KABUKLU MİDYE
1 ORTA SOĞAN
1 KIVIRCIK SALATA
1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ RİVİERA)
1/2 TATLI KAŞIĞI KEKİK
Sos
1 DİŞ SARMISAK
15-20 FESLEĞEN YAPRAĞI
6 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ SIZMA)
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
TUZ, KARABİBER
YAPILIŞI
İnce kıyılmış soğanı, kuvvetli ateşte ve zeytinyağında kekik*le birlikte sarartın Sonra tencereye midyeleri atın ve midye*lerin kabuklarını açılana dek çevirerek pişirin Sonra midye*leri açıp içlerini çıkarın
Sos
Sarmısağı fesleğen yaprakları ile birlikte dövün ve üzerine 6 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirip iyice karıştırın Sonra sir*keyi, tuzu ve karabiberi de ekleyinMidyeleri bu sosla iyice harmanlayın ve 30 dakika buzdola*bında bekletin Servis yaparken salata yapraklarını tabaklara yayın ve üzerlerine soslu midyeleri paylaştırın

Alıntı Yaparak Cevapla