Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Havuç Salatası Tarifi(4-6 Kişilik)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Havuç Salatası Tarifi(4-6 Kişilik)



Malzemeler
  • 500 gr havuç
  • 1 portakalın suyu
  • 1 limonun suyu
  • 50 gr kurutulmuş hindistan cevizi


Yemeğin Tarifi
Havuçları rendeleyin Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun

Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın

Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin

Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az l saat buzdolabında bekletin,,,


SERVİS ÖNERiLERi; Bu keskin salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir


AŞÇININ ÖNERİSİ; Rendelemeyi daha kolaylaştırmak için havuçları l saat buzlu suyun içinde tutun


ALTERNATİF; Limon ve portakal suyu yerine salatayı zeytinyağı ve sirkeyle karıştırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla