08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Kebabı..
Malzemeler:
Hamur İçin:
1,5 Su Brdağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu
YAPILIŞI
Önce hamuru hazırlayın Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın Yeterli miktarda su ilave edin Yoğurarak hamur haline getirin Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin
Sonra hamurdan iri bezeler koparın Yemek tabağı büyüklüğünde açın Teflon tavayı yağlayın Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın
Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurun Kıymayı ekleyin Kavurun Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edin Tuz,karabiber ve kekiği ekleyin Hamuru servis tabağına alın Üzerine malzemeyi yayın
Salça,un ve et suyunu çırpın Ateşte koyulaşana dek pişirin Yemeğin üzerinde gezdirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın
|
|
|