Yalnız Mesajı Göster

Gelin Kebabı..

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Kebabı..



Malzemeler:

Hamur İçin:

1,5 Su Brdağı Un

2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu

Biraz Su, Tuz

Üzerine:

2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1 Adet Soğan

250 Gr Kıyma

2 Adet Sivri Biber

1 Adet Domates

5 Adet Mantar

2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz

Tuz, Karabiber, Kekik

Sos İçin:

1 Çay Kaşığı Salça

1 Tatlı Kaşığı Un

1 Su Bardağı Et Suyu


YAPILIŞI

Önce hamuru hazırlayınBunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırınYeterli miktarda su ilave edinYoğurarak hamur haline getirinÜzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin

Sonra hamurdan iri bezeler koparınYemek tabağı büyüklüğünde açınTeflon tavayı yağlayınHamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın

Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurunKıymayı ekleyinKavurunKüçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edinTuz,karabiber ve kekiği ekleyinHamuru servis tabağına alınÜzerine malzemeyi yayın

Salça,un ve et suyunu çırpınAteşte koyulaşana dek pişirinYemeğin üzerinde gezdirinİnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla