Konu
:
Makarna Sosları
Yalnız Mesajı Göster
Makarna Sosları
08-13-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Makarna Sosları
DOMATES SOSU
Malzeme
5 litre
300 gram margarin
400 gram havuç (küp şeklinde)
200 gram kereviz (küp şeklinde)
40 gram rendelenmiş soğan
1 adet ince kıyılmış sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik
400 gram un
600 gram domates püresi
50 gram toz şeker
½ çay kaşığı tuz
1 çimdik karabiber
3 lt et suyu
Yapılışı
Derin bir tavada margarini kızdırın
Havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın
Unu katıp, sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın
Domates püresini ekleyip karıştırın
Et suyunu bir taşım kaynatın
Sıcak et suyunu, hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave ediniz
Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin
Oluştukça kefini alın
İnce bir süzgeçten geçirip, süzün
Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın
Bu sosu daha az malzeme ile bir kullanımlık hazırlayabileceğiniz gibi yukarıdaki ölçüler ile yapıp daha sonraki kullanımlarınız için hazır olarak saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul