Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli İzgara Et,Terbiyeli İzgara Et Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli İzgara Et,Terbiyeli İzgara Et Tarifi



Terbiyeli Izgara Et


Terbiyeli Izgara Et

Elektrikli ızgara ya da odun ateşinde mangal pişirdiğiniz etlerin yumuşacık olmasını istiyorsanız terbiye sosunda bekletmeniz gerekir Tarifimize göz atın lezzetli ızgara yapmanın püf noktalarını öğrenin


Malzemeler


* 500 gram dana eti

* 1 adet orta boy kuru soğan

* Yarım su bardağı süt

* Yarım su bardağı zeytinyağı

* Damak tadınıza göre tuz ve kekik

Hazırlanışı


1 Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin

2 Derin bir kapta soğan rendesisüt ve zeytinyağını karıştırın

3 Izgara yapacağınız etleri sütlü karışımın içine yatırın

4 En az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin

5 Mangal ya da elektrikli ızgarada iki tarafını da pişirin


Afiyet olsun

Püf Noktaları


* Etin sertleşmemesi için pişmeden iki dakika önce tuz ve baharatını ekleyin

* Etlerin ızgaraya yapışmasını önlemek için kuru soğanı ikiye bölüp ızgarayı ovun

Alıntı Yaparak Cevapla