Konu
:
Enginarlı Girit Kebabı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Girit Kebabı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Girit Kebabı Tarifi Yapılışı
Enginarlı Girit Kebabı
Girit Kebabı - Kebap Tarifi - Enginarlı Kebap
Malzemesi
6 adet enginar,
600 gram kuzu kuşbaşı,
30 adet arpacık soğan veya
3 adet kuru soğan,
yarım paket margarin,
1 demet dereotu,yeterince tuz,
karabiber,
1 çay bardağı bezelye
Hazırlanışı
Kuzu etini margarin ile birlikte bir tencereye koyun
Etleri suyunu salıp da çekene kadar kavurun
Önceden kabuklarını soyup yıkadığınız arpacık soğanlarını da ilave edip bir iki sefer daha karıştırın
Sonra 3-4 bardak kadar sıcak su ilave edip ağzı kapalı olarak pişirin
Etlerin pişmesine yakın enginarları dörde bölerek tencereye ilave edin
Tuzunu biberini ekleyip ağzı kapalı olarak pişirin
Etler ve enginarlar pişince, tencereyi ocaktan indirip içine ince kıyılmış dereotu serpin
On dakika demlendikten sonra yemeğiniz servise hazır demektir
Not: Enginarların daha beyaz olması için bir parça yağlı kâğıdı su ile ıslatıp enginarların üzerini sıkıca örttükten sonra, tencerenin kapağını kapatarak pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul