Konu
:
Bezelyeli Pirinç Salatası__
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Pirinç Salatası__
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Pirinç Salatası__
bezeLyeLi piRinÇ saLataSı__
GEREKLİ MALZEMELER (8 Kişilik) Süre: 45 dak
2 Çorba Kaşığı Margarin
250 gr Pirinç
50 gr Tel Şehriye
3 Arpacık Soğan
2 Sap Pırasa
3 Havuç
500 gr Haşlanmış Kuru Fasulye
500 gr Bezeİye (konserve)
2 Süs Biberi
1 Limon
6 Çorba Kaşığı Sirke
Tuz, Karabiber
6 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
YAPILIŞI
Bir tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun
Pirinci ilave edip kısa bir süre daha kavurmayı sürdürün
4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip pişirin
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın
Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın
Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın
Kuru fasulye ve bezelyenin suyunu süzün
Büyük bir servis kasesinde bütün malzemeleri karıştırın
Sos için süs biberlerini ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince kıyın
Limonu sıkın
Bir kasede limon suyu, sirke, tuz ve karabiberi karıştırın
Sıvıyağ ilave edip çırpın
Biberi ekleyin
Sosu salatanın üzerine döküp 1 saat bekletin
Bezelyeli pirinç salatasını servis yapmadan önce tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın
Dilerseniz kasenin kenarlarını portakal dilimleri ile süsleyin
Bezelyeli pirinç salatasını özellikle et yemeklerin yanında ikram edebilirsiniz
yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul