Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Kebap Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Kebap Tarifi Yapılışı



Sakızlı Kebap Tarifi - Sakızlı Kebabın Yapılışı - Sakızlı Kebap Nasıl Yapılır



Malzemeler


2 kg koyun kuşbaşı

1 kuru soğan

Gül suyu

Damla sakızı

Bir tutam un

3 diş sarımsak

Tarçın

Karabiber

Karanfil

Patates Püresi


Yapılışı:


2 kg koyun eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1 soğanla kavrulur Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur Bir tutam un, dövülmüş üç diş sarımsak, tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir Başka bir kapta patatesler haşlanıp sütün içinde ezilerek püre haline getirilir Püre tabaklara konulur Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla