Yalnız Mesajı Göster

Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir



Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir

Malzemeler:


4 adet avokado

1 yemek kasigi limon

1 yemek kasigi zeytinyagi

1 adet acibiber tursusu

1 dis sarmisak

1 adet taze sogan

1 yemek kasigi taze kisnis

Tuz, karabiber


Hazırlanışı:


Avokadolari ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çikarin Içlerini bir kasikla çukur bir kaba çikarip, bir çatalla hafifçe ezerek lapa haline (ama çok yumusak olmamalidir) getirin

Daha sonra limon suyu, zeytinyagini, ince ince dogradiginiz aci biber tursusunu, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis taze sogan ve taze kisnisi ekleyip karistirin

Tuz ve karabiber ile tatlandirdiktan sonra karisimin üstünü örtüp, aci sivribiber tursusunun tadini ezmeye iyice vermesi için en az 3 saat bir kenarda bekletin Oda sicakliginda servis yapin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla