Konu
:
Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir
Acılı Avakado Ezmesi Tarifi / Acılı Avakado Ezmesi Yapılışı / Tarifi Nedir
Malzemeler:
4 adet avokado
1 yemek kasigi limon
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 adet acibiber tursusu
1 dis sarmisak
1 adet taze sogan
1 yemek kasigi taze kisnis
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Avokadolari ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çikarin
Içlerini bir kasikla çukur bir kaba çikarip, bir çatalla hafifçe ezerek lapa haline (ama çok yumusak olmamalidir) getirin
Daha sonra limon suyu, zeytinyagini, ince ince dogradiginiz aci biber tursusunu, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis taze sogan ve taze kisnisi ekleyip karistirin
Tuz ve karabiber ile tatlandirdiktan sonra karisimin üstünü örtüp, aci sivribiber tursusunun tadini ezmeye iyice vermesi için en az 3 saat bir kenarda bekletin
Oda sicakliginda servis yapin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul