Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Patlıcanlı Kebabı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Patlıcanlı Kebabı Tarifi Yapılışı





Malzemeler;

4 küçük patlıcan, 400 gr tavuk eti, 150 gr tereyağ, 200 gr mantar, 1 kuru soğan, 2 domates, 6 sivri biber, 150 gr kaşar peynir, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Patlıcanlar bir kürdan veya çatalla ara ara delinir Kısık ateşte közlenir ve soyulur Kararmaması için limonlu suya koyulur

Tereyağ bir tavada eritilir, ince kıyılmış soğan ilave edilir hafif pembe kavrulur Küçük doğranmış tavuk eti ve mantar ilave edilir

Suyunu çekince ince kıyılmış 2 sivri biber, küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir

Patlıcanlar karnıyarık gibi ortadan parmakla açılır ve tavuklu iç doldurulurKalan sos patlıcanların üstüne ve tepsiye dökülür Biberler bütün olarak patlıcanları üzerine veya yanına koyulur

Üstleri rendelenmiş kaşar peynirle kaplanır, sıcak fırında kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirilir Servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla