08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Patlıcanlı Kebabı Tarifi Yapılışı
Malzemeler;
4 küçük patlıcan, 400 gr tavuk eti, 150 gr tereyağ, 200 gr mantar, 1 kuru soğan, 2 domates, 6 sivri biber, 150 gr kaşar peynir, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Patlıcanlar bir kürdan veya çatalla ara ara delinir Kısık ateşte közlenir ve soyulur Kararmaması için limonlu suya koyulur
Tereyağ bir tavada eritilir, ince kıyılmış soğan ilave edilir hafif pembe kavrulur Küçük doğranmış tavuk eti ve mantar ilave edilir
Suyunu çekince ince kıyılmış 2 sivri biber, küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir
Patlıcanlar karnıyarık gibi ortadan parmakla açılır ve tavuklu iç doldurulur Kalan sos patlıcanların üstüne ve tepsiye dökülür Biberler bütün olarak patlıcanları üzerine veya yanına koyulur
Üstleri rendelenmiş kaşar peynirle kaplanır, sıcak fırında kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirilir Servise sunulur
|
|
|