Yalnız Mesajı Göster

Parmak Köfteli Kebap - Parmak Köfteli Kebap Yapilisi - Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmak Köfteli Kebap - Parmak Köfteli Kebap Yapilisi - Tarifi



Parmak Köfteli Kebap

Malzemeler :
  • Pidesi İçin
    3 su b söke un
    yarım paket yaşmaya
    1 su b yoğurt suyu
    1 tatlı k tuz
    Alabildiği kadar ılık su
    • Köftesi İçin
      300 gr kıyma
      1 yumurta
      1 soğan
      1 tutam maydanoz
      Galeta unu
      Tuz
      Karabiber
      Kimyon
      • Üzeri İçin
        1 kase yoğurt
        3 domates
        3 biber
        1 çorba k tereyağı
        • Sosu İçin
          2 çorba k biber püresi
          1 çorba k domates salçası
          Zeytinyağı
          Kekik
          Tuz
          Su
Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın Üzerine sogan rendesi, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alarak yoğurun Kıvamını galeta unu ile ayarlayın Parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek tavada pişirin
Pidesi için karıştırma kabına unu alın Ortasını açarak mayayı içine alın Kenarlarına tuzu serpip ortasına yoğurt suyunu ekleyerek ortadan itibaren yoğurun Alabildiği kadar ılık su ile hamurun kıvamını ayarlayın Hamuru bir süre beklettiktn sonra 4 bezeye ayırıp çok inceltmeden açın Tavada iki taraflı pişirin

Sosu için salçayı ve biber püresini sıvıyağda kavurun Pideleri doğrayarak servis tabağına alın Üzerine yoğurdu gezdirin Köfteleri de kenarlarına dizdikten sonra sosu üzerine gezdirin En son eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla