Konu
:
Yoğurtlu Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
Yoğurtlu Kuzu Kebabı Tarifi - Yoğurtlu Kuzu Kebabı Yapılışı - Yoğurtlu Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Kuzu Kebabı Pişirme Süresi
Malzemeler
1 kg kemiksiz kuzu but eti
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet ince kıyılmış kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
250 g yoğurt
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
2 diş sarımsak
Az miktar tuz
Az miktar karabiber, pul biber
1 tutam ince kıyılmış dereotu
6-7 dilim ekmek
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Kuzu but eti büyük parçalar hâlinde kesilerek derin bir tencereye konulur
Tencereye eklenen 2 yemek kaşığı mısırözü yağının kızması beklenir
Yağ kızınca, içine ince kıyılmış kuru soğan eklenir
Et, suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte kavrulur
Üzerine salça ve baharatlar eklendikten sonra etin üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir
Et iyice yumuşayana kadar kaynatılarak pişirilir
Pişirme sırasında su ara sıra kontrol edilir, eğer su azalırsa üzerine sıcak su ilave edilir
Et pişerken, dilim ekmekler kuşbaşı doğranarak bir fırın tepsisinde tereyağıyla pembeleşinceye kadar kızartılır
Ayrı bir kapta ise ince doğranmış sarımsak ile dereotlu yoğurt hazırlanır
Et pişince, tencereden süzgeçle alınıp dilimlenir
Servis tabağına en altta sarımsaklı dereotlu yoğurt, üzerine dilimlenmiş etler ve en üstte tereyağında kızartılmış ekmekler olacak şekilde yerleştirilir
Son olarak tencerede kalan etin suyu, yemek üzerinde kepçe ile gezdirilerek, yemek sıcak bir şekilde servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul