Yalnız Mesajı Göster

Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi - Altı Ezmeli Tike Kebabı Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi - Altı Ezmeli Tike Kebabı Yapılışı



Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi - Altı Ezmeli Tike Kebabı Yapılışı



Malzemeler :

• 500 gr kebaplık et,
• 100 gr kuyruk
• Terbiye İçin:
• 3-4 diş sarımsak,
• 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
• 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
• Tuz ve karabiber, yeni bahar

Sos İçin:

• 4-5 domates,
• 3-4 adet sivri yeşilbiber


Hazırlanışı:

Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir , bir tabağa konur İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır



Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla