08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi Yapılışı
Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi - Oktay Ustadan Salata Tarifleri - Salata Tarifleri - Resimli Yemek Tarifleri - Salatalar - Resimli Salata Tarifleri - Salata Tarifleri Resimli - Salatalar - Diyet Salata Tarifleri

Oriyental Deniz Ürünleri Salatası

MALZEMELER (4 Kişilik)
Süre: 30 dak 1 Porsiyon 250 Kalori
* 250 gr soya fasulyesi
* 4 taze soğan, doğranmış
* 1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş
* 1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış
* 100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış
* 125 gr pavurya eti, süzülmüş
* 6 marul yaprağı
* Taze soğan,süslemek için
Sos:* 50 gr yoğurt
* 6 yemek kaşığı mayonez
* 1 limonun kabuğu, rendelenmiş
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 1 çay kaşığı zencefil, isteğe bağlı
* Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1 – Soya fasulyesi,taze soğan,kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın
Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup,limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırın Tuz ve biberle tatlandırın
2 – Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırın Sonra karides ve pavurya etlerini ekleyip,şeffaf filmle kaplayın 15-30 dakika buzdolabında soğutun
3 – Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyun Taze soğanla süsleyip servis yapın
SERVİS ÖNERiLERi:
Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdır
EKONOMİ:
Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz

AFİYET OLSUN 
|
|
|