Konu
:
Afyon Kebabı Tarifi Resimli - Afyon Kebabı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Kebabı Tarifi Resimli - Afyon Kebabı Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Kebabı Tarifi Resimli - Afyon Kebabı Yapılışı
Resimli Afyon Kebabı
Afyon Kebabı tarifi
Afyon Kebabı
Malzemeler
1 kg kuşbaşı et
3 adet kebaplık pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 lt su
Yapılışı:
1 kg kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulur
Üzerini örtecek kadar sıcak su konup, isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir
Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir
Diğer taraftan kebaplık pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır
(Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır
) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız
Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır
Yeterli yumuşaklığa ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir
Sonra kuşbaşı etler pidenin ortasına yerleştirilir
Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır
NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul