Yalnız Mesajı Göster

Afyon Kebabı Tarifi Resimli - Afyon Kebabı Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Kebabı Tarifi Resimli - Afyon Kebabı Yapılışı



Resimli Afyon Kebabı
Afyon Kebabı tarifi
Afyon Kebabı





Malzemeler
1 kg kuşbaşı et
3 adet kebaplık pide
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 lt su

Yapılışı:
1 kg kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulurÜzerini örtecek kadar sıcak su konup, isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir
Diğer taraftan kebaplık pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır Yeterli yumuşaklığa ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir Sonra kuşbaşı etler pidenin ortasına yerleştirilir Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır

NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla