Konu
:
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi - Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Yapılışı - Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Malzemeleri
Malzemeler:
1 kilo kuzu kuşbaşı
4 adet yufka
300 gram mantar
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz karabiber
Sos için:
1 çorba kaşığı domates salçası
3 adet domates
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 dal maydanoz
Yeteri kadar tuz karabiber
Hazırlanışı:
Bir kaşık sıvı yağı tavada ısıtıp küçük küp doğranmış soğan ve sarımsağı sote edin
Küçük dilimlenmiş mantarı ve kuzu kuşbaşı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
Küp doğranmış domates salça, domates, kıyılmış maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın
Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin
Ortalarına etli malzemeyi paylaştırın
Paket şeklinde yapın
Her yufka paketinin üst kısmının ortasına artı şeklinde bıçakla kesip uçlarını dışa doğru kıvırın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Yumurta sarısı sürün
180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin
Domatesli sos için: Küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, salça, sıvı yağ, tuz ve karabiberi tavada sos kıvamında pişirin
Yufkalı kebabı servis tabağına alıp domates sosu ile sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul