Konu
:
Sebzeli Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı
Sebzeli Tavuklu Buğu Kebabı-
Sebzeli Tavuklu Buğu Kebabı Yapılışı-
Sebzeli Tavuklu Buğu Kebabı malzemeleri
Sebzeli Tavuklu Buğu Kebabı
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
8-9 diş sarmısak
2 adet domates
1 adet kuru soğan
6-7 adet sivri biber
2 adet patlıcan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı su
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüs etlerinin derisini ve kemiklerini ayırıp, kuşbaşı doğrayalım
Tencereye sıvıyağı koyup, etleri atalım ve çevirerek rengi beyaza dönene dek pişirelim
Ateşten alalım
Diğer yanda patlıcanları alaca soyup, yıkayıp, tuzlu suda 10 dakika bekletelim
Süzüp, yuvarlak yuvarlak dilimleyelim
Tenceredeki etlerin üzerini halka halka doğradığımız soğanlarla kaplayalım
Üzerine yine iri halkalar halinde doğradığınız biberleri yerleştirelim
Yuvarlak dilimlenmiş bir domatesi koyalım
Patlıcanları da koyup üzerine toz şeker ve tuz serpelim
Tereyağını fındık büyüklüğünde yerleştirelim
En üste diğer domatesi (yine yuvarlak dilimlenmiş) koyup, 1 kahve fincanı su ekleyelim
Tencerenin ağzını yağlı kağıtla kapatıp, kapağı örtelim
Hafif ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakalım
Pişince biraz ılınmasını bekleyip, bir tabağa ters çevirerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul