08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Yapılışı
Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Yapılışı - Manisa Kebabı Malzemeleri
MALZEMELER:
KEBAP İÇİN:
-750 gr süt danası kuşbaşı et (küçük doğranmış)
-3 kaşık sıvı yağ
-2 soğan, 2 biber, 2 domates (veya yarım kaşık salça)
-1 paket yemeklik mantar (200 gr )
-Tuz-karabiber
KREP HAMURU İÇİN:
-3 yumurta
-1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
-2 su bardağı süt
-1 kahve kaşığı tuz
-1 çorba kaşığı erimiş yağ
YAPILIŞI:
1- Düdüklü tencereye et, ince doğranmış soğan, biber, domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2- 3 parçaya bölünmüş mantar konup karıştırılır
2- Kapak kapatılıp ocağa konur Buhar çıktıktan sonra hesap edilmek üzere 20 dakika pişirilir (Et, yağına kalmalıdır )
3- KREP YAPILIŞI: Bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ ve un, azar azar süt konup ezilir Sütün tamamı konup sulu bir hamur yapılır
4- Küçük bir tava yağlanır Bu hamurdan küçük bir kepçe konup yayılır, pişirince ters çevrilir
5- Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap konur İkiye katlanır Servis tabağına sırt sırta yerleştirilir
Alıntı
|
|
|