Yalnız Mesajı Göster

Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Yapılışı



Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Yapılışı - Manisa Kebabı Malzemeleri

MALZEMELER:

KEBAP İÇİN:

-750 gr süt danası kuşbaşı et (küçük doğranmış)
-3 kaşık sıvı yağ
-2 soğan, 2 biber, 2 domates (veya yarım kaşık salça)
-1 paket yemeklik mantar (200 gr)
-Tuz-karabiber

KREP HAMURU İÇİN:

-3 yumurta
-1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
-2 su bardağı süt
-1 kahve kaşığı tuz
-1 çorba kaşığı erimiş yağ

YAPILIŞI:

1- Düdüklü tencereye et, ince doğranmış soğan, biber, domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2- 3 parçaya bölünmüş mantar konup karıştırılır

2- Kapak kapatılıp ocağa konur Buhar çıktıktan sonra hesap edilmek üzere 20 dakika pişirilir (Et, yağına kalmalıdır)

3- KREP YAPILIŞI: Bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ ve un, azar azar süt konup ezilir Sütün tamamı konup sulu bir hamur yapılır

4- Küçük bir tava yağlanır Bu hamurdan küçük bir kepçe konup yayılır, pişirince ters çevrilir

5- Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap konur İkiye katlanır Servis tabağına sırt sırta yerleştirilir

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla