Konu
:
Piti Kebabı (Bozbaş) Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Piti Kebabı (Bozbaş) Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piti Kebabı (Bozbaş) Tarifi Yapılışı
Piti kebabı Yapılışı
Piti kebabı Tarifi
Piti kebabı Malzemeleri
Pratik Piti kebabı (Bozbaş)-KARS Tarifi
Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli
Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz
Malzemeler:
4 kişilik
500 gr kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı nohut
4 yufka
Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Nohutları akşamdan ıslatın
Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün
Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın
Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın
Az su ilave ederek iyice pişirin
Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin
Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın
Üzerine kalan et suyunu gezdirin
Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın
Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın
Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli
Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul