Konu
:
Çömlek Kebabı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Çömlek Kebabı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çömlek Kebabı Tarifi Yapılışı
Çömlek Kebabı Tarifi
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
3 su bardağı su
1 orta boy havuç (2 cm boyunda doğranmış)
1/2 su bardağı bezelye (ayıklanmış)
200 gr arpacık soğanı
1 iri domates (kabuğu soyulup çekirdekleri temizlenmiş ve dilimlenmiş)
Yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız
Eti tencereye koyup 10 dakika kadar, bir delikli kepçeyle karıştırarak pişiriniz
Suyunu, tuzunu ve biberini ekleyip ateşin altını kısarak 40-50 dakika pişiriniz
Bu arada havucu 2 su bardağı suda 15-20 dakika haşlayınız
Bir başka tencereye 2 su bardağı su koyarak bezelyeyi 10 dakika haşlayınız
Soğanları ayrı bir kapta kaynar suda 7-8 dakika haşlayınız
Kebabın etlerini bir güvece alınız; üstüne sırasıyla havucunu, soğanını, bezelyesini ve domatesini koyup ağır ateşte 15 dakika daha pişirerek, kabında servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul