Konu
:
Piliç Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
Piliç Tas Kebabı Tarifi - Piliç Tas Kebabı Yapılışı - Piliç Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Piliç Tas Kebabı Malzemeleri
1 adet yağlı piliç
1 tane sakız kabağı veya patlıcan
200 gr fasulye veya bamya
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
kırmızıbiber
Kimyon
Tuz
Piliç parçalara bölünüp bıçakla etleri kemiğinden ayrılıp kuşbaşı şeklinde doğranır
Soğanlar ince ince doğranır
Kuşbaşı doğranmış piliç etine soğan, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuz ilave edilip iyice karıştırılıp ovulur
Bir iki saat bekletilip kanlı suyu çıkmışsa süzdürülür
Etler tencereye boşaltılıp yağ ilave edilir
Tencerenin üzeri alüminyum folyo kağıtla sıkıca kapatılıp kapağı da sıkıca kapatılır
Çok kısık ateşte kendi suyuyla pişmeye bırakılır
Fasulyeler ayıklanıp iki parmak kalınlığında doğranır
Sakız kabağı da doğranır
Eğer patlıcan konacaksa küçük parçalara bölünür
Sebzeler tencereye ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır
Etler ve sebzeler iyice yumuşayınca ateşten alınır
Yanında pilavla servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul