Konu
:
Büryan Kebabı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Büryan Kebabı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büryan Kebabı Tarifi Yapılışı
Büryan Kebabı Tarifi - Büryan Kebabı Nasıl Yapılır - Büryan Kebabı Malzemeleri
Malzemeler - 1 Adet Domates
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Kg Kuzu Kol
- 2 Su bardağı Pirinç
- Kararında Taze Nane, Zeytinyağı Hazırlanışı Parçalara bölünmüş kuzu kol yıkandıktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenir düdüklü tencerede haşlanır
1 domates ve soğan soyulup doğranır
Soğanlar zeytinyağında kavrulur
2 su bardağı pirinç yıkanıp, kavrulan soğanlara ilave edilir
Tane tane olan pirinçlere renk vermesi için rondodan geçirilen domates eklenir
Pilav, domateslerle karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır ve servis tabağına yayılır
Haşlanan kuzu etleri pilavın üzerine yerleştirilir
Etlerin suyu da ilave edildikten sonra Büryan Kebabı fırında pişirilir
Pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 15dk pişirilmesi kafidir
Pişen kebaba taze naneler eklenir, Büryan Kebabı servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul