Yalnız Mesajı Göster

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası Tarifi Ve Yapilisi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası Tarifi Ve Yapilisi





Malzemeler:

1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
3 diş sarımsak, soyulmuş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kasigi zeytinyağı
1 defne yaprağı
3 su bardağı süt
tuz

Yapılışı:

Fırını 190C'ye getirin Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın
Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin
Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın Üzerine tavuk suyunu ekleyin Bir de defne yaprağı koyun Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin
Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla