Konu
:
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası Tarifi Ve Yapilisi
Yalnız Mesajı Göster
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası Tarifi Ve Yapilisi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası Tarifi Ve Yapilisi
Malzemeler:
1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
3 diş sarımsak, soyulmuş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kasigi zeytinyağı
1 defne yaprağı
3 su bardağı süt
tuz
Yapılışı:
Fırını 190C'ye getirin
Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün
Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun
Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın
Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin
Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin
Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın
Üzerine tavuk suyunu ekleyin
Bir de defne yaprağı koyun
Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin
Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin
Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin
10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul