08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Minestrone Çorbası Resimli, Tarifi, Yapılışı
Minestrone Çorbası Resimli, Tarifi, Yapılışı

Gerekli süre: 45 dakika
Malzeme:
8 bardak et suyu
60 g tereyağı (ya da margarin)
1 büyük soğan
1 bardak kuru fasulye
5 yaprak lahana
1 orta boy pırasa
1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
100 g küçük kesme ya da kırıklanmış makarna
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1/2 demet kereviz yaprağı
2 kahve fincanı gravyer rendesi Tuz
1 karanfil Karabiber
Hazırlanması:
Bir tencereye 3 silme çorba kaşığı tereyağını koyun, küçük doğranmış soğanı, kereviz yaprağını ve sarımsakları da ilave edip 5 dakika kavurun Bunlara et suyunu, salçayı, bir silme çorba kaşığı tuz ve karabiber ilave ederek kaynamaya bırakın Kaynaymca, çorbaya sekiz saat suda bırakılmış, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanıp süzülmüş, ezilerek püre haline getirilmiş kuru fasulyeyi katm Bir kere kaynatılıp suyu dökülmüş, fındık büyüklüğünde doğranmış 5 büyükçe yaprak lahanayı; üstünün bir sıra kabuğu soyulmuş ve doğranmış pırasayı; kıyılmış maydanozu; makarnayı; ve bir adet de karanfili ilave edin, kapağını kapatın Sebze ve makarnalar iyice yumuşayıncaya dek yarım saat kadar pişirin ve kaseye alarak rendelenmiş gravyer peyniriyle servis yapın
|
|
|