Yalnız Mesajı Göster

Mantardan İşkembe Çorbası Tarifi - Mantardan İşkembe Çorbası Yapılışı, Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantardan İşkembe Çorbası Tarifi - Mantardan İşkembe Çorbası Yapılışı, Tarifi Nedir



Mantardan İşkembe Çorbası


5 yemek kaşığı un[*]Yarım fincan sıvıyağ[*]Çok küçükse 7-8 adet, büyükse 3 adet istridye mantarı[*]2 diş sarımsak[*]1 fincan sirke[*]1 çay kaşığı toz kırmızı biber[*]1 yemek kaşığı tereyağı[*]2 su bardağı et suyu[/list]hazırlanışı
  • İstridye mantarlarının sapını atıp geri kalanı küçük küpler halinde doğrayın
  • Meyane yapmak için küçük bir çorba tenceresine sıvı yağı koyun, kızınca unu ekleyin ve hafif rengini değiştirip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Et suyunu ekleyin, kaynayınca doğradığınız mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın Suyu yoğunlaştığı zaman bir miktar sıcak su ekleyin ve kıvamını ayarlayın
  • Bir tavada tereyağını iyice kızdırın ve kırmızı biberi ekleyin, ocaktan alın
  • Sarımsakları bir miktar tuzla ezin ve sirkeyle karıştırın
  • Çorbayı tabaklara koyun Üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin En son olarak sarmısaklı sostan arzu ettiğiniz miktarda ekleyin
alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla