Yalnız Mesajı Göster

Çorba Çeşitleri Her Türlü

Eski 08-13-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorba Çeşitleri Her Türlü



Çatal Çorba


Malzemeler


Mutfak

Zorluk 2

Süre 40 dk

Kaç Kişilik 4

Yöntem


1 Su bardağı kırmızı mercimek

4 Su bardağı su veya et suyu

15 Su bardağı süt

2 Adet yumurtanın sarısı

1/4 Limon suyu

2 Çorba kaşığı margarin

2 Adet soğan

1 Çorba kaşığı un, tuz

Üzerine :

Kırmızıbiber

2 Dilim ekmek

1 Çorba kaşığı margarin


Hazırlanışı Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin

Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun

Mercimekleri ayıklayıp yıkayın

Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin

Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin

Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın

Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın

Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin

Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın

Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun

Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla