Konu
:
Çorba Çeşitleri Her Türlü
Yalnız Mesajı Göster
Çorba Çeşitleri Her Türlü
08-13-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Çorba Çeşitleri Her Türlü
Çatal Çorba
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su veya et suyu
1
5 Su bardağı süt
2 Adet yumurtanın sarısı
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un, tuz
Üzerine :
Kırmızıbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin
Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun
Mercimekleri ayıklayıp yıkayın
Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin
Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin
Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın
Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın
Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin
Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın
Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun
Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul