Konu
:
Tarçınlı Terbiyeli Patates Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Terbiyeli Patates Çorbası
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Terbiyeli Patates Çorbası
MALZEMELER:
500 gr patates
4 su bardağı et suyu ( 1 litre)
250 gr az yağlı köftelik kıyma
tuz
taze çekilmiş karabiber
yarım limon suyu
120 gr (8 yemek kaşığı) tereyağı
50 ml domates suyu (1/5 su bardağı)
2 yumurta
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI:
Kıyma, tuz ve karabiberle iyice yoğrulur
Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızgın tereyağında kızartılır
Patatesler, yumuşayana kadar haşlanıp soyulur
Patates blenderdan geçirilir
Et suyu katılarak kıvamlı bir çorba haline getirilir
Tuz ve baharatla tatlandırılır
Köfteler yağı ile beraber çorbaya eklenir
Çorbanın terbiyesi için, ayrı bir kapta limon suyu, yumurtalar ve domates suyu çırpılır
Biraz et suyu ile ılıklaştırılarak çorbaya ilâve edilir
5-6 dakika daha kaynatılan çorbanın altı kapatılır
Bu arada; küçük bir tavada; tereyağı ile pul biber kızdırılır
Çorbanın üzerine gezdirilir
Arzuya göre tarçın eklenerek, sıcak olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul