Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Terbiyeli Patates Çorbası

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Terbiyeli Patates Çorbası





MALZEMELER:


500 gr patates

4 su bardağı et suyu ( 1 litre)

250 gr az yağlı köftelik kıyma

tuz

taze çekilmiş karabiber

yarım limon suyu

120 gr (8 yemek kaşığı) tereyağı

50 ml domates suyu (1/5 su bardağı)

2 yumurta

½ çay kaşığı tarçın

½ çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI:


Kıyma, tuz ve karabiberle iyice yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızgın tereyağında kızartılır Patatesler, yumuşayana kadar haşlanıp soyulur

Patates blenderdan geçirilir Et suyu katılarak kıvamlı bir çorba haline getirilir Tuz ve baharatla tatlandırılır Köfteler yağı ile beraber çorbaya eklenir

Çorbanın terbiyesi için, ayrı bir kapta limon suyu, yumurtalar ve domates suyu çırpılır Biraz et suyu ile ılıklaştırılarak çorbaya ilâve edilir 5-6 dakika daha kaynatılan çorbanın altı kapatılır

Bu arada; küçük bir tavada; tereyağı ile pul biber kızdırılır Çorbanın üzerine gezdirilir Arzuya göre tarçın eklenerek, sıcak olarak servise sunulur


Alıntı Yaparak Cevapla