Yalnız Mesajı Göster

Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı



Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Tarifi - Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Yapılışı - Rumeli İşkembe Çorbası





Malzemeler:

2 kg dana işkembe
2 çorba kaşığı tepeleme dolu un
2 çorba kaşığı tepeleme dolu yoğurt
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
İşkembeyi küçük küçük kestirdikten sonra önce 4-5 kez soğuk suyla güzelce yıkıyoruzSonra kaynar su ile 4-5 kez yıkıyoruz(Yani kaynar suyu döküp 10 dakika bekletip bu suyu döküp yeni kaynar suyu işkembelere döküp işlemi tekrarlıyoruz) Düdüklü tencerede 1 saat pişirdikten sonra başka bir tencereye alıp yiyeceğimiz zaman un,yoğurt ve yumurtayı biraz soğuk su ile çırpıp soğuk çorbaya katıyoruzTuzunu ekleyip kaynatıyoruzTabağa aldığımız çorbayı süslemek için üzerine yağ , toz tatlı biber ve pul biberi karıştırıp dökeriz

İçine ise sarmısaklı sirke mutlaka konmalıdır(İşkembeyi tanıdık bir ciğerciden almanızı tavsiye ederim)

Alıntı Yaparak Cevapla