Konu
:
Kuşkonmaz Çorbası - Kuşkonmaz Çorbasının Yapılış Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuşkonmaz Çorbası - Kuşkonmaz Çorbasının Yapılış Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşkonmaz Çorbası - Kuşkonmaz Çorbasının Yapılış Tarifi
Malzemeler
1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak için :
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema,
tuz
Yemeğin Tarifi
1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın
Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın
Piştikten sonra çıkartıp süzün
Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun
Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin
Topaksız kıvam almasını sağlayın
Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin
Kuşkonmazları tencereye alın
Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin
Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul