Konu
:
Keçiboynozu Şerbeti (Harnup) Tarifi ,Yapılışı , Mazemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Keçiboynozu Şerbeti (Harnup) Tarifi ,Yapılışı , Mazemeleri
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keçiboynozu Şerbeti (Harnup) Tarifi ,Yapılışı , Mazemeleri
Kullanılacak malzeme:
3 kilo keçiboynuzu (etli ve yumuşak cinsinden)
10 litre su
Yapımı:
Etli ve ballı oldukça yumuşak cinsinden üç kilo keçiboynuzunu kırıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra önce havan
da ezmeli sonra mümkünse makineden geçirmeli
Mümkün değilse çok küçük parçalar haline gelinciye kadar havanda ezmeye devam etmeli
Havanda küçük parçalar haline getirilen bu keçiboynuzunu bir büyük emaye kaba ko***** üzerine 10 litre kaynar bir halde sıcak suyu döküp karıştırdıktan sonra ağzını sıkıca kapamalı ve 48 saat bu halde bırakmalı
48 saat sonra temiz yıkanmış kalınca fakat seyrek dokunmuş kaput bezi cinsinden bir bezle yapılmış torbaya boşaltarak süzmeli ve süzerken de iyice sıkmalı
Küspenin içinde tad ve şerbetin kalmamasına dikkat etmeli
Elde edilecek şerbet az tatlıysa içine bir miktar şeker katmak mümkündür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul