Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Çorba Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Çorba Tarifi Yapılışı



çorba çeşitleri - hamur çorbası tarifi - hamurlu çorba nasıl pişirilir




Hamurlu çorba malzemeleri

250 gr kıyma

30 gr tereyağı

1 soğan

1 salçalık kırmızı biber

2 sivribiber

1 su bardağı nohut

2 litre su

1 çorba kaşığı biber salçası

Tuz

karabiber

Hamur için

2 su bardağı un

1 yumurta

Yarım çay bardağı su

Hamurlu çorba hazırlanışı

Nohudu bir gece öncesinden ıslatıp bol suyla yıkayın Geniş bir tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin Diri kıvamda haşlayıp süzün

Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın Yumurta ve soğuk su ilave edip sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açın

Çorba kaşığına sığacak şekilde ikişer santimlik kibrit çöpü şeklinde kesin Hamurları fırın tepsisine yerleştirip fırının ızgara bölümünde kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın

Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın Tereyağını tencerede eritip soğanı kavurun Zar şeklinde kesilmiş biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun Sulandırılmış salça, 10 bardak sıcak su ve nohutları ekleyip çorbanın kıvamı yoğunlaşıncaya kadar 15 dakika pişirin

Son 7-8 dakika kala fırında kızartılmış kıtır hamurları ilave edin Hamurlar pişince ocaktan alın Tuz ve karabiberle tatlandırın Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla