Konu
:
Hamurlu Çorba Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Çorba Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Çorba Tarifi Yapılışı
çorba çeşitleri - hamur çorbası tarifi - hamurlu çorba nasıl pişirilir
Hamurlu çorba malzemeleri
250 gr kıyma
30 gr tereyağı
1 soğan
1 salçalık kırmızı biber
2 sivribiber
1 su bardağı nohut
2 litre su
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
karabiber
Hamur için
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım çay bardağı su
Hamurlu çorba hazırlanışı
Nohudu bir gece öncesinden ıslatıp bol suyla yıkayın
Geniş bir tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin
Diri kıvamda haşlayıp süzün
Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın
Yumurta ve soğuk su ilave edip sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açın
Çorba kaşığına sığacak şekilde ikişer santimlik kibrit çöpü şeklinde kesin
Hamurları fırın tepsisine yerleştirip fırının ızgara bölümünde kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın
Tereyağını tencerede eritip soğanı kavurun
Zar şeklinde kesilmiş biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun
Sulandırılmış salça, 10 bardak sıcak su ve nohutları ekleyip çorbanın kıvamı yoğunlaşıncaya kadar 15 dakika pişirin
Son 7-8 dakika kala fırında kızartılmış kıtır hamurları ilave edin
Hamurlar pişince ocaktan alın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul