Konu
:
Mantarlı Ve Pırasalı Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ve Pırasalı Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ve Pırasalı Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı
Mantarlı Ve Pırasalı Pirinç Çorbası Tarifi - Mantarlı Ve Pırasalı Pirinç Çorbası Hazırlaması - Pişirme Talimatları
* 1 sap pırasa
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 4 diş sarımsak, ezilmiş
* 1 havuç, soyulmuş, dikine ikiye kesilmiş ve dilimlenmiş
* 8-10 bardak et suyu
* 2 çay kaşığı kuru kekik veya 2 çorba kaşığı taze kekik
* 3/4 bardak Amerikan pirinci
* 1
5 bardak dilimlenmiş mantar
Pırasaların köklerini kesin ve atın
Pırasaları uzunlamasına ikiye bölün ve ince ince doğrayın
Pırasa dilimlerini su değiştirerek kumlarından iyice ayıklayın
Zeytinyağını derin tabanlı bir tencere içinde kısık ateşte ısıtın
Pırasaları ve sarımsağı ekleyin ve yaklaşık 20 dakika kadar pırasaların rengi soluncaya kadar pişirin
Diğer malzemeleri de ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin
Isıyı en düşük dereceye getirin ve ağzı hafif açık olarak 3-4 saat pişirin
2 saatten sonra düzenli olarak kontrol edin ve gerekliyse su ekleyin
Çok fazla eklemeyin yoksa çorba yavaş, uzun pişirmeyle elde ettiği kadifemsi dokusunu kaybedecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul