Konu
:
Osmanlı Badem Çorbası Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Badem Çorbası Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Badem Çorbası Tarifi Yapılışı
Badem Çorbası Tarifi - Badem Çorbası Yapılışı - Badem Çorbası Nasıl Yapılır - Badem Çorbası Malzemeleri
Malzemeler (8 porsiyon için)
Süt (2,5 su bardağı) 500gr
Badem 150gr
Acı badem 50gr
Un (2,5 su bardağı) 200 gr
Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr
Misket hindistan cevizi 1 adet
Kemik suyu (4 su bardağı) 800 gr
İçme suyu (2 su bardağı) 400 gr
Nar (1 adet) 250 gr
Tuz (1 çorba kaşığı) 30 gr
Maydanoz ½ bağ
Bademleri haşlayın, kabuklarını soyun ve akşamdan ıslatın
Bademleri mikserde çekin
Tencerede tereyağını eritin, un ile karıştırın
Hafif ateşte 5 dakika kavurun
Tencereye süt, su ve çekilmiş bademleri ekleyin
Hafif ateşte 20 dakika kaynatın
Çorbanın inmesine yakın hindistan cevizini rendeleyerek ilave edin
Çorba pişince tavada az miktarda tereyağı eritin, biraz kemik suyu koyun, ince doğranmış maydanozu ekleyip çevirin ve üzerine dökün
Servis sırasında üstüne nar taneleri serpin
Not: Bu reçete, Şah Cihangir ve Beyazid'in , 1539 yılı kasım ayının 2
yarısında Edirne'de düzenlenen sünnet törenlerindeki çanak yağması ziyafetinde yer alan bir yemektir
Edirne Sarayı 1539
Semih Tezcan
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul