Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Badem Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Badem Çorbası Tarifi Yapılışı



Badem Çorbası Tarifi - Badem Çorbası Yapılışı - Badem Çorbası Nasıl Yapılır - Badem Çorbası Malzemeleri



Malzemeler (8 porsiyon için)
Süt (2,5 su bardağı) 500gr
Badem 150gr
Acı badem 50gr
Un (2,5 su bardağı) 200 gr
Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr
Misket hindistan cevizi 1 adet
Kemik suyu (4 su bardağı) 800 gr
İçme suyu (2 su bardağı) 400 gr
Nar (1 adet) 250 gr
Tuz (1 çorba kaşığı) 30 gr
Maydanoz ½ bağ

Bademleri haşlayın, kabuklarını soyun ve akşamdan ıslatın
Bademleri mikserde çekin
Tencerede tereyağını eritin, un ile karıştırın Hafif ateşte 5 dakika kavurun Tencereye süt, su ve çekilmiş bademleri ekleyin Hafif ateşte 20 dakika kaynatın
Çorbanın inmesine yakın hindistan cevizini rendeleyerek ilave edin
Çorba pişince tavada az miktarda tereyağı eritin, biraz kemik suyu koyun, ince doğranmış maydanozu ekleyip çevirin ve üzerine dökün
Servis sırasında üstüne nar taneleri serpin

Not: Bu reçete, Şah Cihangir ve Beyazid'in , 1539 yılı kasım ayının 2 yarısında Edirne'de düzenlenen sünnet törenlerindeki çanak yağması ziyafetinde yer alan bir yemektir

Edirne Sarayı 1539
Semih Tezcan

Alıntı Yaparak Cevapla