Yalnız Mesajı Göster

Et Suyu İle Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Suyu İle Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı



çorba çeşitleri - et suyu ile yapılan çorbalar - buğdaylı çorba nasıl pişirilir




Buğday çorbası malzemeleri

1 çay bardağı aşurelik buğday

1 çay bardağı nohut

600 gr kemikli koyun eti

3 soğan

30 gr tereyağı

1 çorba kaşığı un

2 yumurtanın sarısı

1 limon

2 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Tuz

Buğday çorbası hazırlanışı

Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda ıslatıp bir gece öncesinden bekletin
Buğdayı ve nohudu ayrı tencerelerde birer
litre su ile yaklaşık 35-40 dakika kaynatın

6 bardak su, kabuğu soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş 1 soğan,
1 tatlı kaşığı tuz ve eti derin bir tencereye alıp yaklaşık
1-15 saat (etler kemikten ayrılıp tel tel oluncaya kadar) kaynatın
Ocaktan alıp suyunu süzün ve etleri ayıklayın

Süzülmüş et suyu ve ayıklanmış etleri
çorbayı pişireceğiniz tencereye alın
Haşlanmış buğday ve nohudu ekleyin
Kısık ateşte 1 saat daha pişirin

Kalan 2 soğanı temizleyip yemeklik doğrayın
Tereyağını tavada eritip soğanları ilave edin ve kavurun
Çorbaya ekleyip 15-20 dakika daha pişirin

Çorbanın terbiyesi için, derin bir kasede
yumurta sarılarını unla iyice çırpıp limon suyunu ekleyin
Terbiyeyi birkaç kaşık çorbayla inceltip
karıştıra karıştıra kaynamakta olan çorbaya ilave edin
Bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın

Alıntı Yaparak Cevapla